Przepis na : obiad
Dawno nie było tu domowego obiadu. Takiego prawdziwego, nie wystylizowanego, nie restauracyjnego, tylko prostego, takiego na który masz ochotę po powrocie po długim dniu do domu. Danie jest wegetariańskie, troszkę 'oldschoolowe ', ale pyszne. Spróbujcie sami! Składniki: Kotlety jajeczne (8 sztuk) 10 jajek ugotowanych na twardo 1-2 surowe jajka 2 łyżki bułki tartej mały pęczek koperku, posiekany sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Ugotowane na twardo jajka,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...