Przepis na tę babkę czekał na mnie już od dawna w kolejce do wypróbowania. W końcu, chyba po dwóch latach, doczekał się :) Ciasto jest trochę czasochłonne, gdyż co 2-3 minuty trzeba wykładać nową warstwę, ale naprawdę warto. Nie tylko ładnie wygląda ale też świetnie smakuje. Polecam do kawki. 250 g miękkiego masła 1 szkl cukru 6 jaj 1 szkl maki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu rumowego szczypta soli Utrzeć miękkie masło z cukrem do białości. Nadal ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...