Przepis na : sałatka
Zauważyłam, że od jakiegoś czasu najczęściej szykuję głównie kilku składnikowe sałatki. Ma to związek niejako z cenami wszystkich produktów, ale też takie sałatki po prostu mi smakują. Mała ilość składników sprawia, że smaki są wyraźnie wyczuwalne. Tym razem jedną z moich ulubionych sałatek wzbogaciłam o dodatek pomidorków. Wyszło równie smacznie. Zamiast ziaren słonecznika można wykorzystać płatki migdałowe, a zamiast serka sałatkowo-kanapkowego, „prawdziwą” fetę. Przyprawę Tzatziki można pomin... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...