Omlet ziemniaczany z czerwoną papryką + testowanie dwustronnej patelni Happycall

Omlet ziemniaczany z czerwoną papryką + testowanie dwustronnej patelni Happycall

Omlet ziemniaczany z czerwoną papryką + testowanie dwustronnej patelni Happycall

Znacie ten temat? Pryskający podczas smażenia tłuszcz, który jest dosłownie wszędzie – nie tylko na patelni, ale i na płycie grzewczej, na podłodze, na ścianach, czy nawet na nas samych? Zwłaszcza to ostatnie nie należy do najprzyjemniejszych doświadczeń. Albo sytuacja, gdy przygotowując omlet wszystko pięknie wygląda, ale podczas przewracania go na drugą stronę, cały efekt idzie w diabły, bo omlet łamie się na pół. I mimo, że jest tak samo smaczny, nie wygląda już tak estetycznie. Ja znam oba powyższe przyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...