Przepis na : śniadanie
Korci mnie, by napisać, że to jeden z moich ulubionych omletów… W końcu nie skłamałabym, gdyż często go przygotowuję. Prawda jednak jest taka, że omlety kocham po prostu wszystkie i jeszcze nie jadłam takiego, który by mi nie smakował;) Ten zazwyczaj przygotowuję, gdy zostanie mi trochę brokuła z innego dania, czasami więc dodaję go do omletu więcej, czasami mniej, ale zawsze smakuje mi tak samo dobrze;) około 1/2 małego brokuła 4 jajka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 ząbek czosnku szczypta pr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...