Przepis na : kolacja
Chleb w jajku to doskonały sposób na spożytkowanie zalegającego czerstwego pieczywa. Moim zdaniem takie kromeczki przygotowane ze świeżego pieczywa nie smakują tak samo dobrze, jak na takim dwudniowym Kromka chleba zamoczona w rozmąconym jajku nabiera więc drugiego życia. U mnie dodatkowo z plastrem mozzarelli, która pod wpływem ciepła przyjemnie się roztapia. Nie wiem jak to jest u Was, ale moim zdaniem wszystko co z serem, od razu nabiera +100 do atrakcyjności. Obowiązkowo do podania z ketchupem! Prostota w najl...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...