Przepis na : kolacja
Moja ulubiona pasta jajeczno-śledziowa zamiast, jak zwykle, na kanapki, powędrowała tym razem do słodkich bułek. Dodałam jeszcze trochę świeżej rukoli, rzodkiewki oraz kawałek małego buraka. Słodkość bułek fajnie pasowała do farszu na wytrawnie. Zmieniłabym tylko jedno – zamiast podać farsz w „zamkniętej” bułce, przekroiłabym ją na pół i wyłożyła farsz na wierzch. Bułki: kilka podłużnych bułek – np wg tego przepisu LUB kromki weki/bagietki Dodatki: 1 op. śledzi a la matias mleko do mo...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...