Bułki z pastą jajeczno-śledziową

Bułki z pastą jajeczno-śledziową

Przepis na : kolacja

Moja ulubiona pasta jajeczno-śledziowa zamiast, jak zwykle, na kanapki, powędrowała tym razem do słodkich bułek. Dodałam jeszcze trochę świeżej rukoli, rzodkiewki oraz kawałek małego buraka. Słodkość bułek fajnie pasowała do farszu na wytrawnie. Zmieniłabym tylko jedno – zamiast podać farsz w „zamkniętej” bułce, przekroiłabym ją na pół i wyłożyła farsz na wierzch. Bułki: kilka podłużnych bułek – np wg tego przepisu LUB kromki weki/bagietki Dodatki: 1 op. śledzi a la matias mleko do mo...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.