PULPECIKI Z TUŃCZYKA W SOSIE POMIDOROWYM I SPAGHETTI

PULPECIKI Z TUŃCZYKA W SOSIE POMIDOROWYM I SPAGHETTI

PULPECIKI Z TUŃCZYKA W SOSIE POMIDOROWYM I SPAGHETTI

  Pyszne, proste w przygotowaniu, szybkie danie, które zasmakuje każdemu. Gorąco polecam! Przygotowanie: 15 min. Gotowanie: 15 min. Na około 12 pulpecików : ● 500 g sosu pomidorowego ● 400 g makaronu spaghetti (białego lub pełnoziarnistego) ● 320 g tuńczyka w oleju ● 1 cytryna bio ● 1 garść natki pietruszki ● 1 jajko ● 1garść orzeszków piniowych ● 50 bułki tartej ● sól, pieprz Przygotowanie: W misce rozgnieć widelcem tuńczyka, odłóż na bok część oleju z puszki. Dodaj otartą skórkę z cytryny, drobno po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.