FRANCUSKIE TUILES Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI

FRANCUSKIE TUILES Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI

FRANCUSKIE TUILES Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI

Przepis na : deser

Pyszne francuskie ciasteczka, proste i szybkie w przygotowaniu, świetnie nadają się do kawy i herbaty lub np. jako dodatek do deseru lodowego. Nazwa „tuiles” oznacza „dachówk a ”, zachęcam zatem do przygotowania francuskich „dachóweczek” na świąteczny deser i życzę Wam wszystkich pogodnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych!   Przygotowanie : 20 min. Pieczenie : 3 min. Porcja dla 6 osób  : ● 3 białka jajek ● 100 g drobnego cukru ● 100 g mąki (T45 lub T55) ● 1 laska wanilii (lub ½ opakowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.