Lekko czosnkowa, delikatna, świeża sałatka z brązowym ryżem, ogórkiem, kukurydzą konserwową, szynką i koperkiem. Składniki: 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1 długi świeży ogórek puszka kukurydzy konserwowej 200 g szynki konserwowej w plastrach duża garść pokrojonego koperku 3 ząbki czosnku 3 czubate łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie (ryż brązowy gotujemy około 35 minut). Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę kroimy na małe... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...