Placki ziemniaczane z cebulą, czosnkiem i majerankiem

Placki ziemniaczane z cebulą, czosnkiem i majerankiem

Placki ziemniaczane z cebulą, czosnkiem i majerankiem

Placki ziemniaczane z cebulą, czosnkiem i majerankiem Składniki: 1,3 kg ziemniaków 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę posiekana garść świeżego majeranku średnia cebula starta na tarce 2 czubate łyżki mąki jajko 1 płaska łyżeczka soli pół łyżeczki mielonego pieprzu olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Przekładamy na sitko i odstawiamy na 3 minuty, aby odsączyć nadmiar soku. Odsączone ziemniaki przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki. Całość mieszamy. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.