Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjne, wigilijne pierogi z kapustą   kiszoną i grzybami leśnymi. Składniki na ciasto: 700 g mąki (typ 500) około 440 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli Składniki na farsz: 1 kg kapusty kiszonej 75 g grzybów suszonych (polecam Skworcu ) 3 cebule oliwa do podsmażenia cebuli sól do smaku pieprz Okrasa: oliwa 2 cebule sól do smaku Przygotowanie farszu: Grzyby namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Najlepiej zrobić to wieczorem. Kolejnego dnia grzyby gotujemy 1,5 godziny.  Po ugotowaniu, grzyby studzimy,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.