Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

Dzisiaj zapraszam na ciasto drożdżowe z rabarbarem i waniliową kruszonką. Ciasto jest mięciutkie, puszyste, lekko maślane, idealne. Wiosna bez takiego ciasta? Niemożliwe :) Ciasto dodaję do akcji wspólnego wypiekania, organizowanej na fb- Ciasto na niedzielę :) Składniki na ciasto (na małą prostokątną blaszkę o wymiarach 18 cm x 28 cm): Na tradycyjną, większą blaszkę o wymiarach 25 cm x 40 cm należy składniki podwoić. 125 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 300 g mąki typ 550 120 g cukru 1 łyżeczka cukru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.