Bułki na parze, czyli pampuchy

Bułki na parze, czyli pampuchy

Bułki na parze, czyli pampuchy

Bułki na parze można podać zarówno ze słodkimi sosami owocowymi, jak i klasycznymi sosami mięsnymi lub grzybowymi. Są proste do zrobienia, a wykonane w domu, smakują znacznie lepiej od tych sklepowych.  Składniki (8 bułeczek): 250 g mąki (typ 550) 125 ml ciepłego mleka 15 g drożdży 1/2 płaska łyżeczka cukru 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 jajko 25 g stopionego i przestudzonego masła Wykonanie: Przygotowujemy zaczyn. W tym celu do ciepłego mleka dodajemy: rozkruszone drożdże, cukier i czubatą łyżkę mąki. C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję