Bułki na parze, czyli pampuchy
Bułki na parze, czyli pampuchy
Bułki na parze można podać zarówno ze słodkimi sosami owocowymi, jak i klasycznymi sosami mięsnymi lub grzybowymi. Są proste do zrobienia, a wykonane w domu, smakują znacznie lepiej od tych sklepowych. Składniki (8 bułeczek): 250 g mąki (typ 550) 125 ml ciepłego mleka 15 g drożdży 1/2 płaska łyżeczka cukru 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 jajko 25 g stopionego i przestudzonego masła Wykonanie: Przygotowujemy zaczyn. W tym celu do ciepłego mleka dodajemy: rozkruszone drożdże, cukier i czubatą łyżkę mąki. C... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu
Autor
Agade
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, bułki, sosy, ciasto drożdżowe, drożdżowe, sos mięsny, proste ciasto, ciasto owocowe
Inne przepisy z Smak mojego domu
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję