Bułki na parze, czyli pampuchy

Bułki na parze, czyli pampuchy

Bułki na parze, czyli pampuchy

Bułki na parze można podać zarówno ze słodkimi sosami owocowymi, jak i klasycznymi sosami mięsnymi lub grzybowymi. Są proste do zrobienia, a wykonane w domu, smakują znacznie lepiej od tych sklepowych.  Składniki (8 bułeczek): 250 g mąki (typ 550) 125 ml ciepłego mleka 15 g drożdży 1/2 płaska łyżeczka cukru 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 jajko 25 g stopionego i przestudzonego masła Wykonanie: Przygotowujemy zaczyn. W tym celu do ciepłego mleka dodajemy: rozkruszone drożdże, cukier i czubatą łyżkę mąki. C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.