Przepis na : śniadanie
Jestem prawdziwą fanką pasty jajecznej. Najczęściej robię wersję podstawową - posiekane jajka ze szczypiorkiem i sosem majonezowym z musztardą. Bardzo proste i takie pyszne - dodatkowo kawałek dobrego chleba z masłem i nic więcej mi nie trzeba, to jedno z moich ulubionych śniadań. Miałam jednak ostatnio ochotę na małe eksperymenty więc dodałam do pasty podsmażony na chrupiąco boczek i korniszonki. Wyszło przepysznie. Pasta jajeczna z boczkiem i korniszonami Składniki: 6 jajek 2 łyżki majonezu 1 łyżk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...