Kotlety to jeden z moich ulubionych patentów na zalegające warzywa. W tym przypadku inspiracją była resztka szpinaku leżąca w lodówce i cukinia, dodałam jeszcze marchewkę i obowiązkowo cebulę i czosnek i wyszła świetna warzywna baza do kotletów - wszystko przesmażone i dobrze doprawione, do tego wystarczy dodać kaszę - tu też możecie zachować pełną dowolność - dobra będzie jaglana, gryczana, jęczmienna, czy bulgur - który ja akurat miałam. Trochę spoiwa czyli jajko i bułka tarta i gotowe. Zioła i przyp... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...