CHLEB ZIARNO PRZY ZIARNIE, ORKISZOWO-ŻYTNI, NA ZAKWASIE, BEZ DODATKU DROŻDŻY

CHLEB ZIARNO PRZY ZIARNIE, ORKISZOWO-ŻYTNI, NA ZAKWASIE, BEZ DODATKU DROŻDŻY

CHLEB ZIARNO PRZY ZIARNIE, ORKISZOWO-ŻYTNI, NA ZAKWASIE, BEZ DODATKU DROŻDŻY

   Chleb pełen ziaren, to jeden z pierwszych chlebów, od których zaczynałam swoją przygodę z wypiekaniem chlebów na zakwasie. Jest on z olbrzymią ilością ziaren, dlatego nazwałam go "ziarno przy ziarnie". Można go przygotować zarówno na samej mące żytniej, jak i samej orkiszowej, ja piekę na obydwu tych mąkach po połowie. Do wypieku używam także dwóch rodzajów zakwasu, żytniego i orkiszowego (tak piekę praktycznie wszystkie moje chleby). Każdy z nich nadaje pieczywu niepowtarzalny smak. Można poeksperyment... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

smacznezdrowe

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb z ziarnami, zdrowe przepisy, zdrowe, chleb na zakwasie, pieczenie, chleb na drożdżach , słonecznik, dynia, mąka orkiszowa, ciasto, pieczywo, pestki dyni i słonecznika, chleb mieszany, chleb pełnoziarnisty z ziarnami, ciasto orkiszowe, ciasta z masa, ciasto z masa, dynia pieczona, szybkie ciasto, szybki ciasto, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Smaczne Zdrowe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.