Cudowne połączenie smaków. Ciasto jest lekko wilgotne i pyszne. ciasto mąka pszenna 200 g masło lub margaryna 75 g jajko 1 małe cukier puder 75 g proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki śmietana 18 proc ew. 1 łyżeczka Bułka tarta klasyczna do podsypania nadzienie masa makowa 850 g (z bakaliami) jabłka 200-210 g(obrane) Mąkę mieszamy z proszkiem i cukrem pudrem. Dodajemy schłodzone i posiekane masło , zagniatamy do konsystencji kruszonki. Następnie dodajemy 3/4 jajka i ew. śmietanę, zagniatamy i odstaw... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...