31.08 .2019 Magda To już kolejny przepis, gdzie ugotowane dzień wcześniej ziemniaki znajdą swoje zastosowanie. I to w jakim połączeniu – podpieczona kiełbasa, słodki batat oraz chrupiące brokuły, a to wszystko pokryte słodko-pikantną miodowo-musztardową marynatą. Wierzcie mi lub nie, ale dla mnie to ostatnio najlepsze wykorzystanie ziemniaków i kiełbasy. A potwierdzeniem tego, że pyszne były komplementy od męża i oczywiście wyczyszczone do najmniejszej drobinki talerze. Składniki (na 2 duże porcje): 1... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.