30.10.2024 Magda Chrupiące na brzegach oraz miękkie i lekko ciągnące w środku – takie ciasteczka to ja lubię. Do tego mamy przepyszne smaki – orzechowy i wyrazisty smak palonego masła, kawy i cynamonu, które tak świetnie wpisuje się w jesienny klimat i pasują do dyni. A właśnie dynia – ona też w tych ciasteczkach jest, jakby było inaczej. Polecam sobie nie żałować, zrobić taką właśnie ogromną porcję jak poniżej opisana, bo one są tak dobre, że sami się zdziwicie jak szybko znikają. U mnie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.