Mini frittaty z kiełbasą

Mini frittaty z kiełbasą

Mini frittaty z kiełbasą

Przepis na : śniadanie

Jajeczne śniadanie, znowu :) Kiedyś twierdzono, że nie powinno się jeść więcej jak 3 jajka na tydzień. Od jakiegoś czasu naukowcy mówią co innego - jedzmy je częściej i więcej bo ich wartości odżywcze, witaminowe, są cenniejsze niż cholesterol. Dziś coraz powszechniejsza jest opinia, że 10 jaj w tygodniu na łebka to ilość wcale nie przesadzona.Ja się z takiej zmiany opinii bardzo cieszę bo lubimy jajka pod każdą postacią. Na śniadanie dzisiaj więc pachnące i pyszne małe frittaty.  Przepis zgłosiłam do zabawy kuli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, śniadanie, śniadania, jajko

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Mamiczka, 9 lutego 2013 12:16:18

Niesamowicie wyglądają! Muszę koniecznie wypróbować. Powodzenia w konkursie.

Iza Kulińska, 9 lutego 2013 12:29:14

nie dziękuję :)

Anonymous, 9 lutego 2013 12:44:46

Pięknie wygadają. Fantastycznie pachną w mojej wyobraźni. Pomysł cudny. Brawo. Podziwiam:)

Iza Kulińska, 9 lutego 2013 14:25:14

są proste - polecam spróbować :)

Justyna Bąk, 9 lutego 2013 14:48:49

pyszny pomysł! jeszcze tak podanej jajecznicy to nie jadłam:) ja tam jem dużo jajek, codziennie chyba z 4 i dzięki temu mam bardzo niski zły cholesterol:)

Iza Kulińska, 9 lutego 2013 15:09:00

jeśli lubisz i Ci nie szkodzą to fajnie :) ja tez lubię i jem kiedy mam ochotę :)

dyziocha Jo Ko, 9 lutego 2013 17:54:22

Apetycznie wyglądają :) Moja bratanica zamiast jajecznica mówiła JAJOWNICA :)pozdrawiam

Majana, 9 lutego 2013 18:41:07

Świetne sa te fritaty ! Muszą być pyszne :)Dziękuję za udział w konkursie :)Pozdrawiam!

Pat Esky, 9 lutego 2013 19:51:14

Ciekawi mnie kaloryczność jednej porcji. Izo, czy jesteś w stanie to określić? Wyglądają i smakują z pewnością pysznie.

Iza Kulińska, 9 lutego 2013 19:52:23

jajownica, jajcarnia, jajówa - niech się nazywa jak kto chce byle była smaczna :)

Iza Kulińska, 9 lutego 2013 19:52:47

takie były, dziękuję Majanko :)

Iza Kulińska, 9 lutego 2013 19:55:30

Pat, przyznam, że nie mam zielonego pojęcia i nie umiem określać kaloryczności dań :)

Milena, 9 lutego 2013 22:42:34

Jak kolorowo! Pysznie! :))

Iza Kulińska, 9 lutego 2013 23:00:58

bardzo pysznie, polecam :)

Karolinawkuchni, 9 lutego 2013 23:37:19

Świetny pomysł - są śliczne :)

wsamrazik, 10 lutego 2013 06:28:39

Kobieto.... to jest fantastyczne po prostu..... za to cudo dostaniesz ode mnie coś fajnego następnym razem (ale co, to na razie tajemnica) :)

Iza Kulińska, 10 lutego 2013 12:53:39

proste, smaczne, ładne - czego chcieć więcej ?

Iza Kulińska, 10 lutego 2013 12:54:00

oj, już się boję :D Pozdrawiam :)

wsamrazik, 11 lutego 2013 01:20:48

:P

Christopher, 11 lutego 2013 06:53:18

Smakowite te frittaty

Iza Kulińska, 11 lutego 2013 10:05:34

bardzo - smakowały wszystkim domownikom

Anonymous, 23 lutego 2013 10:52:43

Od jakiegoś czasu zaglądam na Pani bloga i muszę przyznać,że jest Pani niesamowita.Dzięki Pani zaczynam odkrywać w sobie pasję gotowania.Dziękuję bardzo.Pozdrawiam serdecznie.

Iza Kulińska, 23 lutego 2013 20:33:39

no to bardzo, bardzo się cieszę i oby tak dalej :) Pozdrawiam równie serdecznie :)