Kiruche babeczki z kremem Nutella

Kiruche babeczki z kremem Nutella

Kiruche babeczki z kremem Nutella

Składniki na ciasto: 100 g masła 1 szklanka mąki 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 2 łyżki zimnej wody Mąkę mieszamy razem z cukrem pudrem i solą. Następnie dodajemy masło i wodę, szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy ciastka foremką w kształcie kwiatka (5,5 cm). Wkładamy je do natłuszczonych i obsypanych odrobiną mąki, wewnętrznych części foremek do babeczek (małe, 5cm). Pieczemy w temperaturze 200 oC przez około 15 minut (aż będą rumiane). ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości na talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.