KASZA JAGLANA Z AROMATYCZNĄ DYNIĄ, CIECIORKĄ, FETĄ I PIETRUSZKĄ

KASZA JAGLANA Z AROMATYCZNĄ DYNIĄ, CIECIORKĄ, FETĄ I PIETRUSZKĄ

KASZA JAGLANA Z AROMATYCZNĄ DYNIĄ, CIECIORKĄ, FETĄ I PIETRUSZKĄ

Jesienią podaję mojej Rodzinie dynię na tysiąc sposobów:) Uwielbiamy ją w każdej postaci. To mój kolejny przepis z wykorzystaniem pięknej, pomarańczowej i słodkiej dyni Hokkaido. Pokrojoną w kostkę dynię skrapiam oliwą z oliwek, doprawiam przyprawami, w tym cynamonem i płatkami chili i zapiekam do miękkości w piekarniku. Gotową kładę na ugotowanej kaszy jaglanej, dodaję cieciorkę oraz kruszoną fetę i obficie posypuję siekaną natką pietruszki. Całość zajmuje mi tyle czasu, ile piecze się dynia. Szybkie i terściwe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodko-Słony Świat Ilony

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.