Przepis na : śniadanie
Szakszuka z kabanosami. Dziś kolejna wariacja na temat szakszuki. Tą bardziej klasyczną znajdziecie tutaj . Dzisiejsza wersja wzbogacona jest o kabanosy, użyłam też innych przypraw. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie proste dania. Idealne na śniadanie lub kolacje. W kilka chwil z prostych składników można przygotować coś naprawdę pysznego. Spróbujcie też wersji ze szpinakiem – szakszuka ze szpinakiem . Składniki: 2 pomidory około 0,5 łyżki masła 1 jajko 4 kabanosy (u mnie bekonowe) 3 szczypty suszonej... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...