Uwielbiam urozmaicać smakowo moje codzienne posiłki. Ostatnio na śniadanie przygotowałam ryżowe wafle z domową konfiturą żurawinowo-jabłkową. Słoiczek takiej zdrowej, domowej konfitury możecie przygotować dosłownie w kilka chwil. A konfitura sprawdzi się wspaniale nie tylko jako śniadaniowe "smarowidło", ale dodatek do wielu dań - kilka przepisów na pewno znajdziecie już niedługo na moim blogu. ... takie śniadanie, to wspaniały początek dnia Składniki: (na mały słoiczek) 1 średnie soczyste jabłko 3 1/2 łyżki... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Wkładając serce w potrawy otrzymujemy w zamian radość najbliższych. A nie ma nic piękniejszego niż uśmiech tych, których kochamy. Zwłaszcza tych najmniejszych domowników!
"Słodkie okruszki...bo tylko tyle zostaje, jeśli wkładamy serce w to co przyrządzamy"