Drożdżowe różyczki z masą orzechową

Drożdżowe różyczki z masą orzechową

Drożdżowe różyczki z masą orzechową

Zapraszam na smakowite zakręcone bułeczki drożdżowe z masą orzechową od Helio. Świetne na słodkie śniadanie czy podwieczorek. Idealne ze szklanką mleka. Polecam Składniki: 1 op. drożdży suchych (7g) 3,5 szkl mąki 100 g masła 3 jajka 1/4 szkl cukru 1/2 szkl kwaśnej śmietany cukier wanilinowy 200 g masy orzechowej Helio oraz: lukier tortownica o śred. 18 cm Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na patelni i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, cukier i cukier wanilinowy. Następnie wlewamy ostud... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.