Domowy chleb pszenno-kukurydziany

Domowy chleb pszenno-kukurydziany

Domowy chleb pszenno-kukurydziany

Witajcie. Zapraszam na pyszne domowe pieczywo. Chleb pszenno-kukurydziany smakuje wybornie i pasuje zarówno do słodkich jak i wytrawnych dodatków. Polecam Składniki: rozczyn: 50 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 4 łyżki ciepłej wody 1 łyżka mąki oraz: 1 szkl mąki kukurydzianej 2 szkl mąki pszennej 1 szkl ciepłej wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli mak do posypania Przygotowanie: Rozczyn: do miski kruszymy drożdże, dodajemy cukier, wodę, olej i mąkę. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.