Lekkie, z niewielką ilością cukru ale za to z bakaliami. Składniki: 3/4 szkl mąki 1/2 szkl śmietanki 12% 2 łyżki rodzynek 2 łyżki płatków migdałów 3 jajka 2 płaskie łyżki cukru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia do dekoracji:1 łyżka cukru pudru i garść płatków migdałowych Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek.Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier-od tej pory ubijamy na najmniejszych obrotach miksera.Po kolei dodajemy cały czas mieszając:żółtka,mąkę,proszek do pieczenia,śmietankę,olej a na końcu ... czytaj dalej...
Kuchnia to moje królestwo.Moje dziecko jest niejadkiem więc staram się urozmaicać i przerabiać przepisy oraz wymyślać coś nowego.