Babka rumowa z ziemniakami

Babka rumowa z ziemniakami

Babka rumowa z ziemniakami

To kolejna propozycja z cyklu „ podróże z wypiekami ”. Babka rumowa z ziemniakami (rodem z Niemiec) jest łatwa, bardzo smaczna, wilgotna i doskonale sprawdzi się, kiedy w lodówce zalegają ugotowane ziemniaki  Składniki: 250 g ugotowanych ziemniaków (3-4 średniej wielkości sztuki) 1 garść rodzynek 2 łyżki rumu 1 garść skórki pomarańczowej 4 jajka ¾ szklanki cukru 1 szczypta soli Skórka otarta z jednej cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki mąki (użyłam tortowej) 1 ¼ s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki sentyment

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.