Przepis na : obiad
Do przygotowania potrzebujemy: Seler – 1800g Olej kokosowy- 150g Ser cheddar- 200g Boczek- plastry 100g, kostka 100g Majonez- 50g Papryczki chili- 30g SOS Majonez- 50g Śmietana 18%- 50g Sól- 1 / 3 łyżeczki Pieprz- 1 / 3 łyżeczki Czosnek granulowany- 1 / 2 łyżeczki Cebula suszona- 1 / 2 łyżeczki Pietruszka suszona- 1 / 2 łyżeczki Koperek- 1 / 2 łyżeczki Wymieszać wszystkie składniki na sos i umieścić w lodówce na 2h lub całą noc. Przygotować frytki z przepisu https://serzmiesem.food.blog/2019/12/03/frytki-z-selera/ Boczek usmażyć, ser z... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...