Chleb z suszonymi figami i orzechami laskowymi

Chleb z suszonymi figami i orzechami laskowymi

Chleb z suszonymi figami i orzechami laskowymi

     Świeże figi to jedne z moich ulubionych owoców. Najlepsze oczywiście w sezonie, który trwa przeraźliwie krótko i jeszcze niestety musimy na niego poczekać. W zamian ratuję się suszonymi - które jak się okazało świetnie smakują w chlebie. Żeby chrupało, dodałam też orzechy laskowe. Zestawienie proste i pyszne! Składniki (2 chleby): pół szklanki zakwasu żytniego 1 szklanka mąki żytniej razowej 1,5 szklanki mąki pszennej razowej 2 szklanki letniej wody 200 g suszonych f... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sama złodycz

Warto przeczytać

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

SamaZłodyczSamaZłodycz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy laskowe, orzechy, figa, susz, mąka, pieczenie, ciekawe przepisy, chleb, owsiane, miód, ciasto, proste i szybkie przepisy, płatki owsiane, chleb na zakwasie, chleb razowy, ciasto z orzechami, chleb mieszany, pyszne ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z sama złodycz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Paulina Urbańczyk, 24 kwietnia 2014 11:26:46

Wspaniały !!!

Gosia Szulc, 24 kwietnia 2014 12:08:42

dzięki piękne :) ogarniaj zakwas i wypróbuj koniecznie!

Paulina Urbańczyk, 24 kwietnia 2014 19:57:25

Przepis na pewno wypróbuję :) !

codojedzenia, 27 kwietnia 2014 10:38:56

Bardzo fajny przepis. Uwielbiam chleb z dodatkami!

Gosia Szulc, 27 kwietnia 2014 19:04:25

dzięki! liczę, ze wykorzystasz i dasz znać jak poszło :)

kalinas, 2 maja 2014 10:18:30

ciekawy przepis,wygląda dobrze trzeba wypróbować

Gosia Szulc, 3 maja 2014 15:59:02

koniecznie! :)

2 x M :), 7 maja 2014 15:53:39

Pychotka! Chlebek idealnie wkomponowuje się w zakres zdrowej żywności :) Sama nigdy jeszcze nie próbowałam upiec chlebka na słodko. Dość popularny jest bananowy, dlatego zaraz po nim w niedalekiej przyszłości skuszę się na Twój :)

Gosia Szulc, 7 maja 2014 16:20:55

oj koniecznie, jest pyszny nie tylko do serów, ale i wszelkiego rodzaju past chlebowych, np. fasolowych :)