Świeże figi to jedne z moich ulubionych owoców. Najlepsze oczywiście w sezonie, który trwa przeraźliwie krótko i jeszcze niestety musimy na niego poczekać. W zamian ratuję się suszonymi - które jak się okazało świetnie smakują w chlebie. Żeby chrupało, dodałam też orzechy laskowe. Zestawienie proste i pyszne! Składniki (2 chleby): pół szklanki zakwasu żytniego 1 szklanka mąki żytniej razowej 1,5 szklanki mąki pszennej razowej 2 szklanki letniej wody 200 g suszonych f... czytaj dalej...
Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Pychotka! Chlebek idealnie wkomponowuje się w zakres zdrowej żywności :) Sama nigdy jeszcze nie próbowałam upiec chlebka na słodko. Dość popularny jest bananowy, dlatego zaraz po nim w niedalekiej przyszłości skuszę się na Twój :)
oj koniecznie, jest pyszny nie tylko do serów, ale i wszelkiego rodzaju past chlebowych, np. fasolowych :)