Przepis na : śniadanie
Przyszła wiosna i od razu pojawiła się w mojej kuchni! Fiołki przyniosłam ze spaceru po lesie - czyż nie wyglądają wspaniale? Nie ukrywam, iż nieco się zdziwiłam, gdy na leśnej polanie ukazały się moim oczom te wspaniałości, gdyż zazwyczaj pojawiają się nieco później. W sumie nie ma się co dziwić, gdyż zima była łagodna, a od kilkunastu dni jest już grubo powyżej zera. Wiosna budzi się z wielkim przyspieszeniem - oj jak się cieszę! :) Na śniadanko fiołki z twarożkiem, miodem i miętą oraz kromką świeże... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dziękuję ;) I polecam spróbować tej wiosny koniecznie :) Smacznego!