Rogaliki z dżemem i lukrem

Rogaliki z dżemem i lukrem

Rogaliki z dżemem i lukrem

No to mamy i coś słodkiego. Takiego rogalika każdy chętnie zje. Nie za duży nie za mały wręcz po prostu doskonały. Zapraszam łasuchy :)   Składniki: mąka pszenna typ 500 g Kłos Pol -500  mleko ciepłe 200 ml jajko 1 szt drożdże świeże 50 g ksylitol 3 łyżki Kłos-Pol masło 100 g sól szczypta Lukier: Mielimy pół szklanki cukru na cukier puder sok z połowy pomarańcza  Krok 1 Do misy wsypuje przesianą mąkę i robię w niej dołek. Do szklanki z ciepłym mlekiem dodaje drożdże rozkruszone i 2 łyżeczki cukru, m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.