Daktyle faszerowane ricottą i pistacjami

Daktyle faszerowane ricottą i pistacjami

Daktyle faszerowane ricottą i pistacjami

Przepis na : deser

Dzisiaj będzie bezpaństwowo, bo faszerowane daktyle są popularne w wielu miejscach, od Algierii po kraje Bliskiego Wschodu. Składniki (na około 20 daktyli): - 20 daktyli - pół opakowania ricotty (około 125 g) - łyżka miodu lub syropu klonowego - szczypta kardamonu - odrobina suszonych płatków róży (opcjonalnie) - 50 g pistacji Przygotowanie: 1) W młynku do kawy (jeśli nie posiadamy, to można spróbować blenderem albo zetrzeć na tarce) mielimy pistacje i płatki róży.  2) Do ricotty dodajemy miód i kardam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.