Łatwy przepis na świąteczne pierniczki z witrażykiem do powieszenia na choince lub do zjedzenia. O delikatnym, aromatycznym smaku i zapachu, można je też udekorować lukrem. Nie trzeba czekać aż pierniczki zmiękną, można je jeść zaraz po upieczeniu. SKŁADNIKI: - mąka pszenna (500 g.) - cukier puder (100 g.) - kakao (3 łyżeczki) - soda (1 łyżeczka) - przyprawa do piernika ( 1 opakowanie) - miód płynny (100g.) - 1 jajko + 1 żółtko - masło (100 g.) WYKONANIE: 1. Wszystkie sypkie składniki przesiewamy do ... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...