Kurki - szpinak -kasza

Kurki - szpinak -kasza

Kurki - szpinak -kasza

Kurki, szpinak oraz kasze bulgur, pęczak wraz z zieloną soczewicą, to główne składniki bardzo szybkiego dania. Obecnie trwa sezon na kurki, więc nie marnujmy czasu ;) Składniki: - 2 woreczki mieszanki kaszy bulgur, pęczaku i zielonej soczewicy (można zastąpić ulubioną kaszą ) - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 250 g kurek - 250 g świeżego szpinaku - oliwa z oliwek - 1 łyżka masła - 1 łyżka śmietany - ser żółty do posypania  Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę z rozgniecionym czosn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Receptura smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.