Kacze piersi w musie jabłkowo-brzoskwiniowym z żurawiną

Kacze piersi w musie jabłkowo-brzoskwiniowym z żurawiną

Kacze piersi w musie jabłkowo-brzoskwiniowym z żurawiną

To moje drugie podejście do kaczki. Tym razem zakończone pełnym sukcesem. Aż nie spodziewałam się takiego obiadowego efektu. Poprzednia styczność z kaczką skończyła się kręceniem nosem i długim przeżuwaniem suchego mięsa… Ta wersja została przeze mnie starannie dopieszczona i wyszła przepysznie! Zachęcam do wypróbowania przepisu!   Składniki: 4 kacze piersi 3 duże jabłka 1 szklanka soku z pomarańczy 5 brzoskwiń 100g suszonej żurawiny moczonej w odrobinie soku pomarańczowego sól, pieprz Wykonanie: Dzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, jabłka, kaczki, mus, piersi z kaczki, mięso, pieczone ziemniaki, ziemniaki, mięsa pieczone

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.