Fascynacja kuchnią świata: jak trafiłem na Ziti alla Genovese Podróżując przez smaki południowych Włoch, trafiłem na danie, które pomimo mylącej nazwy, nie ma nic wspólnego z Genuą. Ziti alla Genovese Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata będzie się rozwijał. ➡ Kup mi kawę !☕ Ziti alla Genovese to kulinarna perła Neapolu – aromatyczny sos z cebuli i mięsa, który gotuje się godzinami, by uzyskać smak głęboki jak włoska opera. Pokochasz je, jeśli lubisz prostotę... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...