Rogale Marcińskie – tradycja, smak i białym mak – Część II

Rogale Marcińskie – tradycja, smak i białym mak – Część II

Rogale Marcińskie – tradycja, smak i białym mak – Część II

Rogale Marcińskie – tradycja, smak i biały mak Z ciastem półfrancuskim uporałem się poprzedniego dnia – TUTAJ Teraz przyszedł czas na najważniejsze – formowanie i pieczenie Rogali Marcińskich. A skoro to mój pierwszy raz z białym makiem… to sami rozumiecie, emocje były duże. Skąd się wzięły Rogale Marcińskie? Tradycja Rogali Marcińskich sięga końca XIX wieku. Według legendy poznański cukiernik, Józef Melzer, po kazaniu o św. Marcinie postanowił upiec słodkie rogale w kształcie końskich podków ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.