
Rogale Marcińskie – tradycja, smak i biały mak Z ciastem półfrancuskim uporałem się poprzedniego dnia – TUTAJ Teraz przyszedł czas na najważniejsze – formowanie i pieczenie Rogali Marcińskich. A skoro to mój pierwszy raz z białym makiem… to sami rozumiecie, emocje były duże. Skąd się wzięły Rogale Marcińskie? Tradycja Rogali Marcińskich sięga końca XIX wieku. Według legendy poznański cukiernik, Józef Melzer, po kazaniu o św. Marcinie postanowił upiec słodkie rogale w kształcie końskich podków ... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...