Kurczak w trzech smakach – 三杯鸡 (Sān bēi jī) Lubię gotować dania, które mają duszę, zapach historii i strukturę smaku. Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata będzie się rozwijał. ➡ Kup mi kawę !☕ Kurczak w trzech smakach to kwintesencja tego, co w kuchni chińskiej i tajwańskiej cenię najbardziej – prostota składników i doskonałość kompozycji. Trzy podstawowe elementy – sos sojowy, olej sezamowy i wino ryżowe – tworzą sos, który nie potrzebuje wody, by nadać potr... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...