Kurczak w trzech smakach – klasyk z kuchni tajwańskiej a może chińskiej?

Kurczak w trzech smakach – klasyk z kuchni tajwańskiej a może chińskiej?

Kurczak w trzech smakach – klasyk z kuchni tajwańskiej a może chińskiej?

Kurczak w trzech smakach – 三杯鸡 (Sān bēi jī) Lubię gotować dania, które mają duszę, zapach historii i strukturę smaku. Lubisz moje przepisy? Postaw mi kawę! ☕ Dzięki Twojemu wsparciu Kulinarny Atlas Świata będzie się rozwijał. ➡ Kup mi kawę !☕ Kurczak w trzech smakach to kwintesencja tego, co w kuchni chińskiej i tajwańskiej cenię najbardziej – prostota składników i doskonałość kompozycji. Trzy podstawowe elementy – sos sojowy, olej sezamowy i wino ryżowe – tworzą sos, który nie potrzebuje wody, by nadać potr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.