Bouyiourdi to klasyczne greckie meze z fetą, pomidorami i papryką. Sprawdź historię, składniki i oryginalny przepis krok po kroku. Bouyiourdi – historia i smak Grecji Kiedy pierwszy raz spróbowałem Bouyiourdi w małej tawernie w Salonikach, od razu wiedziałem, że to danie zasługuje na szczególne miejsce w mojej kuchni. Bouyiourdi to jedno z najbardziej rozpoznawalnych meze z północnej Grecji – proste, a zarazem pełne charakteru. Jego historia sięga czasów, gdy w tawernach serwowano gorące, pieczone... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...