Pyszny kapuśniak.

Pyszny kapuśniak.

Pyszny kapuśniak.

Kapuśniak gotuję kiedy za oknami zaczyna skrzypieć mróz. I chyba już właśnie nadszedł ten czas... Zima blisko! Rozgrzewa i jest też bardzo sycąca, polecam!   Składniki; 2 skrzydełka kurze, 1 marchewka 20-30 dag kiszonej kapusty 1 laska kiełbasy zwyczajnej 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki przyprawa uniwersalna majeranek, ziele angielskie, liść laurowy , pieprz, sól 1 łyżka oleju   Przygotowanie; Mięso umyć i wrzucić do garnka, dodać pokrojona w kostkę marchewkę , dodać ziele i liść laur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.