Zapiekany kalafior z salsą pomidorową

Zapiekany kalafior z salsą pomidorową

Zapiekany kalafior z salsą pomidorową

Kalafior pochodzi z rodziny kapustnych. Wywodzi się z Cypru, dlatego początkowo nazywany był kapustą cypryjską. Częścią jadalną są pączki kwiatowe - różyczki. Na rynku możemy kupić różne odmiany, najbardziej cenny biały lub o kremowym zabarwieniu, ale można też nabyć fioletowy, żółty i zielony. Najbardziej popularne danie to kalafior z bułka tartą. Proponujemy w takiej wersji. Składniki 1 nieduży kalafior oliwa sól pieprz 6 łyżek startego parmezanu kiść pomidorków koktajlowych garść zielonych oliwek bez pestek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kalafiorem, kalafior, tarta, suszone pomidory, sosy, bułki, kapustą, pączki, przekąska, przekąski, przystawki, czerwona kapusta

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.