Sałatka z brokułem, fetą i winogronem

Sałatka z brokułem, fetą i winogronem

Sałatka z brokułem, fetą i winogronem

Brokuł w połączeniu z sosem na bazie octu jabłkowego i z dodatkiem sera feta sprawdził się.  Składniki: 250 g brokułu 400 g pieczonych buraków 200 g sera feta 6 szt orzechów brazylijskich 200 g czerwonego winogrona 1 łyżka posiekanego szczypiorku Sos: 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oleju słonecznikowego pieprz  Przygotowanie: Różyczki brokułu blanszowałem , przelałem zimną wodą. Odcedziłem. Buraki upiekłem w piekarniku, pokroiłem na małe kawałki. Fetę pokruszyłem. Orz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen