Korzenny dżem dyniowo-pomarańczowy, Wiedeń (2)

Korzenny dżem dyniowo-pomarańczowy, Wiedeń (2)

Korzenny dżem dyniowo-pomarańczowy, Wiedeń (2)

Dżem robiłam kilka razy, a poniższa wersja jest według mnie najlepsza. Smacznego:). Składniki: pół większej dyni* cukier (dowolnie) 5 pomarańczy 1 cytryna po łyżeczce imbiru, cynamonu, kurkumy i gałki muszkatołowej 5-6 goździków * Jeśli chcesz otrzymać 6-8 małych słoików dżemu. Wykonanie: Obierz dynię, usuń środek i pestki. Pokrój w mniejsze kawałki, zasyp niewielką ilością cukru i odstaw na noc. Następnego dnia odlej powstały sok i dodaj sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny. Dodaj cukier. Smaż dżem przez oko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, cytryna, słoik, sok, dynia, cynamon, imbir, wegańskie

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.