Pyszna i zdrowa wersja tradycyjnego deseru. Składniki: 200 g brązowego ryżu ulubione mleko 3-4 duże jabłka 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki imbiru szczypta kardamonu sok z cytryny ksylitol (lub cukier) olej do posmarowania formy Ugotuj ryż na mleku. Obierz i pokrój jabłka na większe kawałki. W szerokim rondlu rozgrzej kilka łyżek wody, dodaj pokrojone jabłka, cynamon, imbir i kardamon. Duś, aż jabłka zmiękną (dolej wody w razie potrzeby). Dopraw do smaku ksylitolem i sokiem z cytryny. Posmaruj naczynie do zapiekania... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).