Pęczotto z batatami i jarmużem

Pęczotto z batatami i jarmużem

Pęczotto z batatami i jarmużem

Przepis na : obiad

  Składniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 szklanka bulionu warzywnego (lub 1 szklanka osolonej wody) 2 bataty (około 350 g po obraniu) 100 g liści jarmużu (bez twardych łodyg) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 135 g sera feta 3 ząbki czosnku pół lub 1 cała ostra papryczka (do smaku) 3 łyżki oleju 1 łyżka masła 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kuminu rzymskiego Sposób wykonania: Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, wsypujemy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez 25... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.