Pasta z pieczonej cukinii i ciecierzycy

Pasta z pieczonej cukinii i ciecierzycy

Pasta z pieczonej cukinii i ciecierzycy

Przepis na : śniadanie

  Składniki: 750 g cukinii (około 3 mniejszych sztuk) 1 puszka ciecierzycy (240g po odsączeniu) 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka cebuli prażonej 1 czubata łyżeczka curry 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 200°C, blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Cukinie kromy wzdłuż na pół i układamy skórką do dołu na przygotowanej blasze. Pieczemy przez 25 minut. W połowie pieczenia dodajemy do cukinii obrane zą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.