Przepis na : obiad
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 3 łyżki suszonego lubczyku 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka czosnku granulowanego 1/2 ostrej papryki 250 g pieczarek 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki oleju sól, pieprz 400 g makaronu kokardki 1 pęczek świeżej natki pietruszki Sposób wykonania: Kurczaka kroimy na średniej wielkości kostkę. Dodajemy wszystkie składniki marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę (jeśli mamy czas). Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim kurczaka. Gdy mięso będz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...