Cukinia nadziewana kaszą jaglaną z wędzonym boczkiem

Cukinia nadziewana kaszą jaglaną z wędzonym boczkiem

Cukinia nadziewana kaszą jaglaną z wędzonym boczkiem

Przepis na : obiad

  Składniki: 4 nieduże cukinie 100 g kaszy jaglanej 150 g surowego boczku wędzonego 1 cebula 200 g pomidorów (np. jojo) 2 ząbki czosnku 2 nieduże marchewki 100 g sera parmezan lub grana padano sól, pieprz 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Cukinie kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy łyżką miąższ (nie wyrzucamy go). Oprószamy solą i pieprzem i układamy do dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę szatkujemy w drob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.